Samen Doen bij BC 47

Samen Doen

Wat houdt het initiatief ‘Samen Doen’ in? Mede door corona zijn we met de neus op de feiten gedrukt. Alleen is maar alleen. Het gemis van samen dingen ondernemen en beleven is velen van ons zwaar gevallen. Als vrijwilligers bij het Cultuurwerkplaast BC 47 weten we hoe waardevol en leuk het is om samen te zijn en samen dingen te doen.
Daarom hebben we ‘Samen Doen’ georganiseerd.
We zijn aangesloten bij de landelijke organisatie ‘The Turnclub’ www.turnclub.org. Voor alle duidelijkheid: dit heeft niets met gymnastiek of turnen te maken. Bedoeld wordt dat we zaken op een andere manier willen bekijken en aanpakken. Omturnen dus! De aanpak van deze landelijke organisatie sprak ons zó aan dat we een plaatselijke afdeling starten onder de naam ‘Samen Doen’.

Samen Doen gaat weer los

Na het succes van het gezamenlijk egelhuisjes bouwen, de eerste activiteit in het kader van ‘Samen Doen’ op 6 november 2021 zetten we onze plannen voort. En dat doen ze met verschillende activiteiten zoals samen wandelen, lezing over het wel en wee van bijen, bouwen van nestkastjes voor koolmees en pimpelmees, bouwen van een bijenhotel, lezing van weervrouw Harma Boer en als afsluiter een gezellige doe-avond Pinkster Podium.

In maart 2023 vervolgen we de activiteiten.
Voor actuele activiteiten zie de pagina Agenda.