Buurtactiviteiten

NL Doet

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.
Dat kan ook bij Cultuurwerkplaast BC 47. Samen gaan we de achtertuin van het terrein aanpakken. Bomen kappen, snoeien, houtwallen maken, bladeren opruimen. We sluiten af met een drankje en heerlijke zelfgemaakte broodjes.
Zie Agenda voor actuele informatie.

Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
Met Burendag nodigt Cultuurwerkplaast BC 47 de buren ’s morgens uit om een lunch voor te bereiden. Iedereen neemt iets mee bijvoorbeeld: brood, beleg, frisdrank, tapas en salades. En dan gaan we dit gezamenlijk nuttigen. Cultuurwerkplaast BC 47 zorgt voor muzikale achtergrondmuziek.
Daarnaast doen wij mee met de landelijke schoonmaakactiviteiten van de Burendag. Samen met buurtgenoten gaan we op verschillende locaties zwerfafval opruimen. Meestal gevolgd door een gezellig samenzijn. Laat het ons weten als u mee wilt doen.
Zie Agenda voor actuele informatie.

Lintjes Cultuur

Elk jaar organiseert Cultuurwerkplaast BC 47 Lintjes Cultuur, kunst en cultuur in onze mooie lintdorpen op meerdere locaties, waaronder Borg Welgelegen, dorpshuis Nooitgedacht en thuis of in de tuin bij particulieren.
U wordt verrast op muzikale presentaties van regionale artiesten, exposities van de kunsten van dorpsgenoten en voordrachten van regionale dichters langs Trips- en Borgercompagnie.
Zie Agenda voor actuele informatie.